Friday, 21 June 2013

Dulu, Kini dan Selamanya


Zaman belajar di Politeknik Sultan Idris Shah, Sabak Bernam memang best! Dari situ aku belajar bagaimana nak hidup berdikari. Paling yang aku tak boleh lupa adalah semester 4 & 5.

Aku ada kawan-kawan aku aku sendiri or kiteorang namakan kumpulan kiteorg 5G laaa (Gila-Gila Gossip Girl Group). Pada mula 5 orang,then dua orang telah dikecualikan, nak kata disingkirkan cam ayat ganas la pulak. Aku takdela cakap aku je betol dorang salah tapi entahla manusiakan.

Semester 4, macam-macam hal berlaku. Itu aku tak nak cerita secara terperincilah tapi bila difikirkan balik moment-moment tu, kelakarla pulak. Dalam fikiran aku 'tak matangnyer lahai masa tu' then aku gelak sorang-sorang. Setiap manusia mempunyai 'pea'el' (betol ke aku eja??) yang tertentu. Aku pon ada ragam aku tersendiri jugak. Cuma semua orang pada masa tu masih lagi 'teens'. Apa-apa perkara yang berlaku mengikut kehendak hati bukan melalui fikiran.

Tapi kalau benda yang pelik-pelik tu tak berlaku,takdela jadi kenangan sampai skang erk?

For last sem which semester 5, itulah semester paling bebas kot. Nak tau kenapa?

Semester 5 aku duduk kat luar, dimana aku sewa sebuah rumah bersama-sama kawan-kawan aku. Atas rumah kayu, bawah rumah batu. Pastu time tengahari bilik aku jadi sauna sebab bapak panas.hahahaha Haiwan-haiwan liar,tak payah cakaplaaa...biawak pernah masuk rumah, kala jengking, katak, lipan dan macam-macam lagi. Tapi adat duduk tempat orang kan??Redha jela.

Mase semester 5 ni jugak, ade geng lagi satu, iaitu geng SOJO.hahahaha Perkataan Sojo kiteorang dapat dari satu jenama 'accessories' wanita, macam sikat, getah rambut dan lain-lain. Tapi bagi kiteorg nama tu sangat comel dan at the same time kelakar. Apa-apa je perlakuan yang kiteorg nak buat like makan,

Jom kite pergi sojo?? in other words Jom kita mengeteh??

Atau

Jom sojo?? in other words Jom tdo??

Pelikkan???perkataan Sojo ni terlalu komersial, leh guna untuk apa-apa maksud. Tapi kiteorag pandai teka laaa....agak-agak masing-masing lapa, kalau salah sorang ajak g sojo means g makan or mengeteh laaa...Okay, tak nak cerita banyak-banyak lagi, just check this out:-

SEMESTER 4


Muka bahagia dapat makan aiskrim (minum petang)


Bella!pasangan kontroversiku...hehehe


Kyra!The Malaysia Next Top Model :)


Wani!kiteorg panggil die manager dan dia tak suke ambil gambar ;)


Let me introduce you, 5G Group!except the right one ;)

Semuanya hanya tinggal kenangan.  Namun ia jadi kenangan yang berharga bagi aku. Nikmatilah zaman muda-mudi anda kerana kita tidak boleh kembali ke masa lampau. Unless u got time machine ;)


1 comment:

Bintang Timur said...

Hehehe... zaman muda2 mmg sangat best, kan... :)