Monday, 8 August 2011

Rezeki di Bulan Ramadhan


Alhamdulillah....tup tap tup tap, da masuk 8 hari da kite puase. Tapi aku sempat buat berapa hari je atas sebab yang tak dapat dielakkan. Hehehe Okay, it's been a month, aku tak update blog aku ni, tapi masih lom ketinggalan lagi. Masih dalam bulan Ogos lagi.

Pertama sekali, aku nak luahkan rasa yang bahagia yang tidak terhingga!iaitu....jeng...jeng...jeng...

Aku akan dapat bonus!yepeee!!! Okay, bukan aku seorang je, malah semua staf di sektor awam akan mendapat bonus.

Berapa banyak bonus akan dapat?? Aku dengar berita tadi, setengah bulan gaji, which is dia bagi gaji pokok and minima rm500. Kalau die bayar gaji pokok pon dah kira bersyukur sangat bagi aku. Lepas bayar road tax Mimo aku.heeee

Pada mula pening gak aku nak fikir pasal kumpul duit ni, yela, sebab aku da start belajar, so semua budget kena cut, termasuk budget shopping. Allah tu maha kaya, dia tahu hambaNya dalam kesusahan, maka Dia tolong hambaNya ini. Alhamdulillah...

Tapi aku kena beringat jugak, aku still kena saving. Just in case anything happen. Kita tak bolehla harapkan satu benda je gak??

Okay, malas nak taip panjang-panjang (walhal da panjang da pon). I'll share about my class studies by next....time?month?tak tahu lagi bila...hehehe

Sayonara~

9 comments:

Zuhra said...

boleh la buat open house

Zuhra said...

bleh bt open house bt steww

Imaginary Girl said...

Insyaallah...hehe ade open house,ika ajak k ;)

kelamkabut said...

syukur alhmadulillah.walaupun tak seberape,atleast ade jugak bonus tu.hee

Imaginary Girl said...

Btol2...hrp2 hujung tahun ni ade lagi...hehehe

kelamkabut said...

bukan kerajaan setahun sekali?hee anyway hope u makin murah rezeki.hehe

Imaginary Girl said...

by last year 2 kali bonus tau...satu tuk ari raya...satu lagi tuk perbelanjaan sekolah...mane tau cmtu lg ke...hehehe ble la leh naik myvi org tu ;)

kelamkabut said...

hahahaha ala awak tu pun myvi jugak.hehe hmm saye pun bonus 2x.nak simpan tuk wat PJJ next year.huhu

Imaginary Girl said...

u nyer baru beli....hehehe good for u!bgsla klu u da ade aim cmtu...insyallah,kite same2 dpt pegang segulung ijazah!buktikan lalaland mampu!yeah! :)