Sunday, 3 April 2011

Oh My Mimo~

MIMO??okay that's my car nickname. Aku main letak je,coz aku ase cm comel je. Pada mula aku letak name Kookoo,then my dad said Kokoo dlm bhs pasar in english kind of stupid laa..so aku pon tukar la name from Kookoo ke Mimo. Ayah aku pon ukir la tulissan Mimo tuk dilekatkn kt blakang keta aku,then ayah slumber said 'Mimo stand for Minah Montel ke??' errr..err..(aku blur jap) coz aku x terpk pon Mimo tu stand for Minah Montel..haha pandai tol ayah aku mengenakan aku, tp oke what??mmg aku montel pon kan??heeee Well, Mimo hanyalah sebuah kereta Myvi kaler ala,biru silver...err...biru silver ke??ntahlaaa..aku x tau pe name specific tuk kaler keta aku tuh!yg penting aku sukakannya..hehe it was my 1ST precious big thing i have it with my own money...rasanya perghh!!!best gler!yela,sbb pakai duit ko kan??tp ble da start bayar montly,tu pon ase perrghhh gak laa...sbb kuar duitkan?haha bkn pe,sblm2 ni klu nk pe2,mintak parents,kdg2 dapat,kdg x dptla,it's norm la kan?tp ble aku beli Mimo dgn duit kerja aku sndiri,rasa die mmg puas!!certain people asked 'eh,beru keje da ade keta?' okay..aku pkai skim graduate which is i don't have to pay any down payment,tp bulan2,mhl sket la,but it doesn't matter coz Insyaallah my salary is enough to cover Mimo monthly. Ouh,baru2 ni Mimo kene servis, 1st servis. Habis dlm RM187.40sen!sen pon ade!tp xpela..sbb aku da terlajak 1700KM! it should be 1000KM je..tp sbb aku da balun smpai ke Sabak Bernam, ha hambek ko...well, klu bab modified, aku baru je modified spoiler tuk Mimo, aku amik len sket, spoiler SE coz aku suke ala2 sporty, igt nk modified len, tp bia la keta aku kekal dara or baru dlu..da 3-4 tau bru modified gler2!hehe okay dr pok pek byk2 here some picts of My MIMO:-


Okay, ni time Mimo baru kuar, plastik2 pon ade lg..hehehe


Ni lak Spoiler SE Mimo


Ayah yg ukirkan =)


Pink


Pink again~


Mimo Junior!hehe

2 comments:

kelamkabut said...

wah pasni my turn... hee
i request kale yg same mcm u...
so kite same lah lau i dpt kale ni..
hehe

Imaginary Girl said...

Really?yes!!!u r truly MB!!!nnt kite buat club kite je ea...hehehe nnt u da bg name kt keta u,let me knw!can't wait! :D