Wednesday, 13 April 2011

Pikah Tertipu!!

Selalunya kite dengar Tipah tertipu kan?skang ni aku sendiri yang tertipu!so Pikah tertipulaa... well,it's all about my PJJ 'thing'. Dulu aku pernah citer kes aku benggangkan??okay,now i'll reveal the truth!tengahari tadi, lepas aku da siapkan kerja aku yang bapak stress!sbb kena buat rombakan fail, which i have to used NEW REF NO...okay, kalau aku citer pon mesti korang tak paham or borink. Lepas da selesai kerja yang menyakitkan otak tuh, lepas lunch, aku pon merayau-rayau laaa kat jabatan, nak amik suratla katekan...ade Pembantu Am, tapi nak suruh dia ambil surat, kaki dia lak sakit, so pandai-pandai la aku nak hidup. Aku ni secretary je, kang suruh dia kang, takot dia kata aku gila kuasa lak, yela, sebab dia da tua kan. OMG!i lost my focus!i don't want talk about this makcik, i want tell about my PJJ thing!Focus Pika...focus... Masa nak amik surat tu, aku de terjumpa sorang SU ni, die buat PJJ dekat tettt, Fakulti tettt...(nama fakulti dirahsiakan) hehehe.. Then dia suggest kat aku, buat PJJ dekat U tettt je, yela sebab tu tempat aku kerja kan... Aku cepat-cepat balik office, bukak website, amik no bahagian yang berkenaan, tros call, pok pek punya pok pek, masa pok pek tu, aku ckp aku lulusan Diploma Sains Kesetiausahaan, tros dia kata, maaf, kami tak ambil budak DSK sebab tak cukup jam kredit!what the fruit man!aku da gak da, mesti dorang takkan terima sebab diploma aku just for 2 years!trok sangat ke diploma aku ni??sampai dorang tak nak terima??sob2...tapi aku rasa sangat berbaloi diploma aku ni and i'm proud i'm secretarial student!kalau tak, aku takkan dapat gaji yang agak lumayan, gred yang agak tinggi, so what???janganla pandang hina sangat kat kami ni..huh! oke, aku da lepaskan geram! lepas tu, aku pon saje la on9 UITM lak, aku call bahagian PJJ, aku tanya dorang bila 2nd intake tuk degree nyer PJJ, then she said "bulan 6 nanti akan dubuka" pastu aku tanya baru2 ni baru tutup permohonankan? Pastu dia cakap "eh,tak la.....itu untuk PJJ diploma" OMG!!aku sudah tertipu!!no pin yang aku beli tu and aku tak sempat key in da habis masa tu, rupanya untuk PJJ diploma~so aku takde rasa terkilan sangatla kan...hehehe Next time, i have to be more alert about this info. Ingat Pika! JUN!JUN!JUN! Now i'm still considering which course i should take...OM?Business??PR??urghh...last-last soh parents decide,hehehe...okay sayonara~

2 comments:

DiriKu said...

teringin juga nak ambil pjj..tapi takut tak terkejar pula..heee..:)

Imaginary Girl said...

Insyaallah boleh...jom amik sama2??hehehe