Sunday, 19 June 2011

MB of Lalaland

MB stand for what??you guys must be curious what MB stand for??

MB tu adalah 'short-form' bagi Menteri Besar. Bukanlah Menteri Besar kita tapi dia ni MB khas sikit.hehehe MB ni merupakan menteri besar atau pentadbir kepada Lalaland. Seperti yang korang tau, 'imaginary world' aku adalah Lalaland, jadi dialah MB kepada kingdom aku!hahaha (okay,it sounds crazy)

Memang bunyi cam 'minah ni cam tak betol je'. Aku masih waras lagi okeyh! Lalaland ni hanyalah untuk suka-suka, dimana aku akan karang puisi aku atau cerita-cerita dongeng seperti 'Disneyland story'. MB ni je support aku untuk dunia Lalaland aku. Kalau aku buat sesuatu cerita yang dimana adanya ahli sihir, puteri, putera, rakyat jelata, racun atau 'potion', mesti ending akan berakhir dengan 'Happily Ever After'.

Untuk pengetahuan korang juga, MB selalu tolong tamatkan cerita dengan 'ending' yang indah-indah je. Precise, he is creative person too! Dia boleh karang sesuatu cerita tu dengan baik. Sebab tu aku lantik dia sebagai MB aku.hehehe (still sounds crazy) tapi ade aku kesah??lalala

Dulu masa zaman poli dulu, adanya 'Wasteland', 'Fufuland' dan sebagainya. Kingdom2 tu lah yang nak hancurkan Lalaland kami. Tapi Kingdom mereka tidak bertahan lama kerana tiada penyokong atau erti kata lain 'dorang tak layan benda-benda ni sangat pon'. Oleh kerana adanya MB aku di Lalaland, kingdom kami masih bertahan lagi.

Aku cerita 'fairytale' story ni selalunya time lepak-lepak dulu...or time supper, hang-out minum kt luar, then aku akan ceritala 'imaginary story' bagi diorang mengantuk, atau erti kata lain macam 'bed-time story' laaa. Pada masa yang sama, dorang bahan-bahan gak aku, macam tamatkan cerita aku dengan sadis...seperti princess kena bunuhlaaa, princess jadi kataklah....macam-macamlah! Mereka buat macam tu sebab mereka tak percaya adanya 'happy ending'. They totally like monsters~(suka rosakkan Lalaland kami)

Apa-apa pun bahan-bahan yang aku terima, MB still support aku.hehehe Walaupun banyak monsters tapi kami buat dunno je...asalkan kami bahagia. Kalau korang baca dari awal sampai akhir, mesti korang fikir kiteorg ni gila agaknya???Kalau korang nak fikir macam tu suka hati lah.. Tapi mengapa aku wujudkan 'imaginary world' aku ni, ada sebabnya. Itu aku akan cerita kemudian. Apa yang aku nak tekankan kat sini, aku berterima kasih sangat kepada MB kerana masih menyokong aku dalam dunia Lalaland dan mentadbir Lalaland dengan baik.hehehe untill now,he still call me princess...awww (perasan lagi) You are AWESOME MB! Ada MB, no more Monster!

FYI, nama sebenar MB adalah Amirul Amri. :)


Inilah MB a.k.a Amirul Amri and thanks for this picture MB! =)

8 comments:

kelamkabut said...

i'm so impressed Princess...
thx cz buad story ni...
i will do my job with my plesure, Princess !

Imaginary Girl said...

good job MB!ouh, if there any story or problem,share with me then. =)

Fadzul_FadzQ said...

Suka Si kelam ye hahaha apa2 pun Good! best sgt hehhe

Imaginary Girl said...

Haruslah..sbb die MB of my kingdom!hehe thanks fadzul..i hope u enjoy with my lalaland =)

kelamkabut said...

mesty lahh suke!
princess sangat menghargai MB..
HEHE

yaya_flanella said...

it was really awesome imaginary. hoho

Imaginary Girl said...

thanks and welcome to imaginary world..hehehe

kelamkabut said...

welcome yaya to out kingdom...
keh2