Monday, 13 June 2011

Meneruskan Perjuangan

TADAAAA~


Takyah nk tadaaa2 sangat... Guess what?? Aku dapat sambung belajar tuk degree! Yepeee~ ye, memang aku suka and bapak excited!sebab ni antara impian dalam hidup aku. Alhamdulillah!

Aku dapat tawaran proceed degree dari Universiti Utara Malaysia (UUM). Wahhh...jauhnya!!kat Sintok, Kedah?? No laahhhh...dekat KL je...kg. pandan, cheras. Nak tau sebab apa dekat??sebab aku amik Pengajian Jarak Jauh (PJJ), which is kelas hari sabtu dan ahad je.

Daftarnya pada 21 Julai dan kelas start 23 dan 24 Julai. Yuran die agak mahal laaa..around RM2378 tapi bab belajar, takpela kan??sebab it's for my own good gak. Ouh, bukan aku sorang je dapat, member poli a.k.a DSK pon dapat gak, name die Fasha Mokhtar. Dia ni la yang dok suggest kt aku pasal UUM ni. Thanks Fasha!

Aku kalau ade member, takde la boring sangat. Aku ni mesti nk ade geng, at least ade sorang member pon jadi laa..sebab apa-apa nanti senang nak discuss. Plus Fasha ni gila-gila je sama je cam aku tapi aku lagi gila laa...tu yang senang nak ngam tu...hehehe

Bab waktu belajar pulak, aku tengok sebulan dua kali kelas (sabtu dan ahad). Okelaaa... Tempoh pengajian lak 4 tahun. Masih lagi dalam plan hidup aku, okay. Subjek aku pulak, aku tengok ade yang nampak senang, ade yang nampak tough tapi adat belajar kan??standardlah...waktu kelas lak, so far aku tengok takde lagi kelas sampai malam, paling lewat pon sampai 6.30.

Malas nak cakap panjang2, aku harap aku dapat menempuhi fasa baru..ceh..cakap macam fasa rumah tangga jek....hehe taklaa..tapi dunia belajar laa..nak dekat setahun gak laa aku tinggalkan alam belajar ni. Harap2 otak aku masih lagi aktif dan tak tepu. Doakan semuanya berjalan dengan lancar hinggalah kami berdua grad dan memegang segulung ijazah!yeah!

2 comments:

kelamkabut said...

TAHNIAH Princess !!!! Gud luck...

Imaginary Girl said...

Thanks MB!hehehe